Hääkuvaus

Studiokuvauksen lisäksi useat valokuvaajat tarjoavat sekä vihkiseremonian kuvausta että miljöövalokuvausta. Palkkaamalla ammattikuvaajan vihkiseremonian ajaksi takaa laadukkaat kuvat haasteellisissakin valo-olosuhteissa. Lisäksi kuvaaja on vieraita vapaampi liikkumaan parin lähellä seremonian aikana. Kuvaajalle tulee ennen kuvausta ilmoittaa selkeästi kuvaustoiveet, jotta toivotut vihkitilaisuuden hetket tulevat varmasti ikuistettua. Tottumattomien ”mallien” on usein helpompi olla rennompana kameran edessä ulkona miljöössä kuin virallisemmalta tuntuvassa studiossa.

Miljöövalokuvauksessa viralliset hääkuvat otetaan studion sijaan luonnossa tai parin valitsemassa ympäristössä. Ulkotiloihin suunnitellulle kuvaukselle kannattaa miettiä varatila sisätiloista tai ainakin katoksen alta, huomioiden Suomen arvaamattoman sään. Sade ei välttämättä ole este ulkokuvauksille, sillä sade saattaa antaa upeammat syvät sävyt kuin kirkas auringon paiste. Suoraa auringon paistetta kannattaakin välttää, jotta pari ei siristele silmiään kaikissa kuvissa liiallisen kirkkauden vuoksi. Ammattikuvaajat osaavat valita oikeat linssit, jotta värit -erityisesti valkoisen morsiuspuvun väri- tulevat oikein esille säästä riippumatta.

Miljöö- ja vihkikuvaukset ovat hieman studiokuvauksia kalliimpia. Monet kuvaajat sisällyttävät kohtuullisen matkakorvauksen kuvauspaketin hintaan, mutta tämä on syytä tarkistaa. Hinnassa kannattaa kiinnittää huomiota kuvauksen lisäksi kuvien ja paperivedosten määrään sekä siihen, montako otosta hintaan sisältyy. Monet kuvaajat tarjoavat vihkikuvauksen yhteydessä vieraiden yhteiskuvausta. Miljöökuvauspakettien hinnat alkavat noin 250 eurosta, yhdistetyn vihki- ja miljöökuvauksen hinta saattaa nousta jopa 400 euroon.

Kuvaajat, jotka tarjoavat vihki- ja miljöökuvausta löydät Hääpalveluhakemistostamme.