Kauneuspalvelut

Ranskalaisen manikyyrin voi tehdä myös itse kotona. Kaupoista löytyy valmiita pakkauksia, joissa on mukana tarvittavat valkoinen ja vaaleanpunainen lakka. Joissakin pakkauksissa on lisäksi tarrat, joiden avulla kynnen valkoinen reuna saadaan helposti tasaisen ja kauniin näköiseksi.

Jos haluaa ranskalaisen manikyyrin hääkynsille eikä kynsien lakkaamisesta ole paljon aiempaa kokemusta, kannattaa manikyyriä alkaa harjoitella jo muutama kuukausi ennen hääpäivää. Samalla kynsien peruskunto kohenee ja kynnet ovat paremmassa kunnossa juhlapäivänä.

Kotikynsihoito ja -manikyyri
 
Manikyyri aloitetaan valmistelemalla kynnet lakkaukselle. Ensin poistetaan mahdollinen aiempi lakkaus kynsistä. Kädet kuoritaan hieromalla vartalon kuorinta-ainetta käsiin. Kuorinnan tehostamiseksi voi käyttää pientä pesusientä. Kuorinta-aine huuhdellaan pois käsistä hyvin ja kädet kuivataan kunnolla.

Kynnet viilataan sopivan pituisiksi ja muotoisiksi. Kynsien päät voidaan viilata joko pyöreäksi tai tasaiseksi, joka sopii erinomaisesti ranskalaiseen manikyyriin. Tavallisella kynsiviilalla tulee hioa aina samaan suuntaan, jotta kynnet eivät rikkoudu. Lasiviilalla voi saada nopeasti kauniin lopputuloksen, vaikka viilaisi edestakaisella liikkeellä.

Kynnet ja kynsinauhat sivellään kynsiöljyllä, joka ravitsee samalla kynsiä. Käyttämällä hajustettua kynsiöljyä voi luoda kotiinkin kauneushoitolan tuntua. Öljyn annetaan vaikuttaa noin 15 minuuttia. Tehon lisäämiseksi kynnet voi kääriä lämpimään liinaan. Kädet huuhdellaan lämpimällä vedellä ja kuivataan kunnolla, jotta öljy varmasti lähtee kynnen pinnalta. Jos kynsinauhat ovat kasvaneet kynteen kiinni, niitä voi työntää hellävaraisesti takaisinpäin esimerkiksi appelsiinipuun tikulla.

Kun kynnenpinnat ovat kuivuneet ne voidaan pyyhkäistä kevyesti kynsilakan poistoaiennella ennen kuin levitetään ohut kerros aluslakkaa, joka vahvistaa kynsiä. Kun aluslakka on kuivunut, levitetään valkoinen lakka kynnen kärkeen. Lakatessa seurataan kynnen kaarta, kun halutaan pyöreät kynnet. Tasakärkisille kynsille levitetään suora viiva. Apuna voi käyttää paketin mukana mahdollisesti tulleita tarroja. Jos tarroja ei ole, voi valkoisen lakan levittää pitämällä sivellin paikallaan ja liikuttamalla kynttä sen sijaan että reunaa yritetään maalatata siveltimellä.

Valkoinen lakan kuivuttua levitetään koko kynnen päälle ohut kerros paketin mukana tullutta luonnollisen, vaaleanpunaisen tai persikan väristä lakkaa. Lakan annetaan kuivua kunnolla. Lisäkiiltoa ja kestoa saadaan lisäämällä kerros päällyslakkaa.

Lakan kuivuttua, levitetään ohut kerros kosteuttavaa käsivoidetta kaikkialle käsiin. Hoitamalla ja lakkaamalla kynsiä viikoittain, ovat kädet kauniissa kunnossa hääpäivänä. Ranskalainen lakkauskin alkaa sujua helpommin muutaman kerran jälkeen. Harjoitus tekee mestarin!

IkimuistoisetHääjuhlat

Tutustu upeisiin juhlatiloihin, joissa järjestätte unohtumattomat häät.