Kauneuspalvelut

Kynsien huolto jää monelta tekemättä arjen kiireissä, mutta hääpäiväksi kannattaa kynnet kuitenkin huoltaa. Kauniit kynnet viimeistelevät morsiamen asun ja sormustakin näyttää häävieraille mielellään, kun ei tarvitse piilotella kynsiä.

Kynnet voi hoitaa kuntoon kotikonstein tai ammattilaisen hoivissa joko kosmetologilla tai kynsistudiossa. Viime vuosina akryyli- ja geelikynnet ovat nostaneet suosiotaan aineiden kehittyessä kynsille hellävaraisemmiksi. Jos omat kynnet ovat kauniin malliset ja pitkät, on perinteinen manikyyrilakkaus hyvä vaihtoehto.

Lakkausvaihtoehdot vaihtelevat rankalaisesta manikyyristä värikkäästi koristeltuihin fantasiakynsiin. Katja Solkinen Hius- & Kynsiateljeesta kertoo ranskalaisen lakkauksen olevan selkeästi suosituin valinta hääkynsille. Ranskalaisessa lakkauksessa kynnen kärki maalataan valkoisella ja loput kynnestä vaaleanpunaisella tai neutraalin värisellä lakalla, jolloin lopputuloksena on luonnollisen näköiset kynnet.  Toiset taas haluavat maalata kynnet morsiuskimpun kukkiin sopivalla värillä.

Mikäli morsian haluaa rakennekynnet, Solkinen suosittelee niiden kuntoon laitattamista hyvissä ajoin ennen hääpäivää. Morsian ehtii siten tottumaan uusiin kynsiin rauhassa. Kynnet kannattaa kuitenkin huollattaa ja koristella juuri ennen hääpäivää, jotta ne ovat kauniit ja kiiltävät h-hetkellä. Normaalilakkaus taas kannattaa tehdä hääaamuna tai edellisenä päivänä, jolloin lakkaus pysyy virheettömänä. Perinteinen lakkaus ei kestä kovin hyvin varsinkaan, jos morsian osallistuu vielä edellisenä päivänä häävalmisteluihin ja joutuu käyttämään paljon käsiään.

Rakennekynnet voidaan tehdä geelillä tai akryylijauheesta valmistetusta seoksesta. Kynsien pituuden voi morsian päättää itse eli kynsistä ei tarvitse teetättää ylenpitkiä. Rakennekynsien paksuus saattaa vaihdella tekijästä riippuen. Jos suunnittelee rakennekynsien laittamista ensimmäistä kertaa, voi teettää koekynnen ja seurata miten se kestää. Toisille sopivat geelikynnet paremmin ja toisille akryylikynnet, molemmat ovat erittäin suosittuja. Rakennekynsien huoltoväli on n. 3-4 viikkoa. Hoitoväliin vaikuttaa kotihoito ja omien kynsien kasvu.

Rakennekynsiä voidaan myös koristella. Morsianten erityisessä suosiossa onkin korostaa vasemman käden nimetöntä eli sormussormea koristeluin. Katja Solkinen kertoo suosituimmiksi koristeluiksi ”timantit” tai värikuvioinnin teemalla ”jotakin sinistä”. Koristeluun voi valita erilaisia glittereitä, tarroja ja erimuotoisia ja -värisiä timantteja, joita löytyy myös Hius-ja kynsiateljeen valikoimista.

Varpaankynsien geelauksesta on tullut suosittua morsiamien keskuudessa, etenkin hääkenkien ollessa avokärkiset. Geelatut varpaankynnet ovat upeassa kunnossa myös häitä seuraavalla häämatkalla. Hius - & Kynsiateljeen Katja Solkisen mukaan varpaankynnet voi  geelauttaa häitä alustavalla viikolla tai jo aiemmin, sillä varpaan kynsissä geelaus kestää parhaimmillaan jopa 2kk. Kynsien koristelu sopii erinomaisesti myös varpaan kynsille.

Rakennekynsien hinnat vaihtelevat kauneushoitolasta tai kynsistudiosta sekä paikkakunnasta riippuen, alkaen 50eur, jatkohuolto alkaen 35eur ja tavallinen manikyyri alkaen 15eur.

Kiitokset vinkeistä Katja Solkiselle Hius- & kynsiateljeesta (www.hiusateljee.net). Paikkakuntasi kynsistudioita löydät Hääpalveluhakemistostamme.

 

IkimuistoisetHääjuhlat

Tutustu upeisiin juhlatiloihin, joissa järjestätte unohtumattomat häät.